Friday 20 August 2010

AWARE


Dykkere hev et pengeskab op af Marielundssøen.



Tirsdag den 17. august afholdte OceanAdventures Dykkercenter i Kolding et Project AWARE oprydningsdyk i Marielundssøen.



Selvom dagen bød på godt dansk vejr, kunne alle fremmødte kun skrive under på at dagen havde været en yderst vellykket en af slagsen. Omkring 30 dykkere, og ligeså mange på kanten, trodsede vejret og stillede op til AWARE dagen i Kolding, klar til at finkæmme søen og give en hånd med.



Dagen gav rigtige mange gode gevinster. Nogle lidt mere spændende end andre. Ude af syne – ude af sind, men dog ikke helt, for da de frivillige dykkere gik i gang, blev der hevet mange ting op af søen. En af de lidt mere interessante ting som blev fundet i søen, var en gammel mælk og fløde flaske fra mælkemandens tid i slut 60’erne. Derudover blev der også fundet en computer, der ikke lignede at den skulle findes igen, da den var godt pakket ind. Men dagens helt store gevinst, der fik mange af tilskuerne til at spærrer øjnene op, var da dykkeren Kaper Meyer, hev et pengeskab op af søen. Det viste sig dog at pengeskabet var opbrudt og tømt for indholdet. Computeren og pengeskabet er efterfølgende blevet afhentet af Sydøstjyllands Politi til identificering og som mulig led i en efterforskning.



Vandet var dejligt varmt, men dykkerne kunne ikke se mere end en 20-30 cm for sig og 50cm på det bedste. Dog lykkes det dykkerne at føle sig frem i søen og finde en masse mærkelige ting og sager.



For arrangøren var dagen ikke kun en stor succes, men også ligeså meget en måde at give noget igen på. Det er helt utrolig, hvad folk smider i vandet. Tonsvis af affald ender i vandet hvert år. Det vil vi gerne være med til at sætte fokus på ved at få det ryddet op igen og undgå de skadevirkninger som affaldet har på plante og dyrelivet – og samtidig er det jo et fantastisk samlingspunkt for os alle, til at løfte i flok og få nogle anderledes dykkeroplevelser, fortæller Martin Pedersen fra OceanAdventures Dykkercenter og arrangør af oprydningen.



Afslutningsvis skal der lyde et stort tak fra arrangøren til alle fremmødte, både dykkere, overflademandskab og andre som bakkede op omkring AWARE dagen i Kolding.